top of page

Joogakoulu Sofia

- olla viisas ja tietoinen - ​

Opetan sekä terveyttä ja fyysistä hyvinvointia lisäävää Hathajoogaa että henkisesti suuntautunutta, meditatiivista Raja joogaa. Jooganopettajan perusopinnot ja syventävät opinnot olen suorittanut Saarijärven Joogaopistolla.

 

Lisätietoja joogan lyhytkursseista löydät Kurssit sivulta. Viikottaiset joogatunnit löytyvät vakiotunnit sivulta. Tervetuloa uudet ja entiset joogaoppilaat.

 

Lempeästi ja turvallisesti jooga harjoituksessa

 

Asteittaisuuden periaate

Joogan keinot ovat äärimmäisen lempeitä. Hatha jooga harjoitus perustuu asteittaiseen etenemiseen. Tämä sama asteittaisuus ilmenee myös yksittäisen liikkeen sisällä. Asteittaisuus löytyy myös meditatiivisen tilan, joogan tilan kehittymisessä. Tietoinen työskentely vie hienovaraisesti kohti hyvää meditaatiota.


Kompensaation periaate
Joogassa jokaiselle harjoituksen osalle tehdään jokin sille vastakkainen harjoitus. Tämä on kompensaation periaate. Elämässässäkään ei ole viisasta edetä vain yhteen suuntaan.


Painovoiman periaate
Painovoiman periaate joogassa, tietoisuus painovoiman vaikutuksesta, johtaa vähitellen yhä tarkoituksenmukaisempaan lihasten käyttöön.


Väkivallattomuuden periaate
Vältämme tietoisesti arvostelua sekä itseämme että toisiamme kohtaan. Hengitys ja liike yhdessä joogassa tekevät harjoituksesta turvallista ja tehokasta.

Lisää joogtunneista katso vakiotunnit ja kurssit

bottom of page